Yajie Zhang wint met overmacht IVC 2017

18 september 2017

Maar liefst drie prijzen voor Chinese mezzosopraan

De finale van het Internationaal Vocalisten Concours 's-Hertogenbosch is afgelopen zaterdagavond met overmacht gewonnen door de 25-jarige Chinese mezzosopraan Yajie Zhang.

De jury - met grootheden als Cheryl Studer, Jennifer Larmore, Eva Wagner en Sergei Leiferkus - beloonde haar niet alleen met de Grand Prix van de stad Den Bosch, maar ze kreeg ook de Operaprijs. Zhang, die op dit moment studeert in Hannover, was ook de favoriet van de Jongerenjury.

De Britse mezzosopraan Anna Harvey won de Toonkunst Oratorium prijs en de Publieksprijs, terwijl de Arleen Auger Allround Prijs en de Persprijs werden toegekend aan de jonge Russische tenor Anton Kuzenok.

Aan de finale, die dit jaar wegens omstandigheden voor één keer in Eindhoven plaatsvond, deden zeven zangers mee. Er stonden dit jaar geen Nederlanders in de finale van de wedstrijd. Wel won sopraan Nikki Treurniet, die de halve finale haalde vier prijzen: de Opera Nederland Prijs (€ 2500,-), de Prijs Nederlandse Händelvereniging, de Omroep MAX Jong Talent Prijs en de Annett Concertprijs (een optreden in China).

(foto: Hans Hijmering)

Dit nieuwsbericht delen via: