Simon Rattle van start als chef London Symphony Orchestra

18 september 2017

Inauguratie-cconcert als chef-dirigent van het LSO

Er werd reikhalzend naar uitgekeken, het eerste concert van Sir Simon Rattle als chef-dirigent van het London Symphony Orchestra. Het publiek -in een volgepakt Barbican Centre- reageerde afgelopen donderdag uitzinnig op het programma met vooral eigentijdse muziek. Normaal gesproken is met zo’n concert de zaal maar half gevuld te krijgen, maar voor Rattle stond men in de rij, aldus The Telegraph. The Guardian tekende op dat het concert meer weg had van een kroning dan van een inauguratie.

Enkele eerdere gastdirecties van Rattle en dit optreden lieten horen dat Rattle de teugels stevig heeft aangehaald, want het orkest speelde opvallend beter dan onder zijn voorganger Valery Gergiev, aldus de pers.

Het concert maakt deel uit van een tiendaagse getiteld ‘This is Rattle’, waarin een groot aandeel is ingeruimd voor Britse muziek van toen en nu.

 Het inauguaratie-concert is terug te luisteren op de website van BBC3. Werken van Helen Grime, Thomas Adés, Sir Harrison Birtwistle, Oliver Knussen en Edward Elgar.

 KLIK HIER

 

 

Dit nieuwsbericht delen via: